NaturmadThy ejes og drives af Mie Buus, uddannet Cand.mag. i etnografi fra Århus Universitet i 1997 samt smørrebrøds- og kogejomfru fra Års Hotel, Vesthimmerland i 1971.
Mellem 2004 og 2016 var jeg tilknyttet Museum Thy, hvor jeg udførte en række kulturhistoriske undersøgelser og formidlede madkulturen i Thy i flere bøger og artikler:
- ”Tarfisk og Vækkelseskage”, en kulturhistorisk kogebog om mad i Thy
- Feltkogebogen ”Naturmad i Nationalpark Thy”
- ”Limfjordens kroer” i samarbejde med Svend Sørensen
- Flere faglige og populære artikler om mad og kulturhistorie som f.eks. ”Ålemad i den vestlige del af Limfjorden” og senest ”Fødevareprodukter fra Nationalpark Thy – storytelling, branding og værdiskabelse”
- Til den nye udgave af Trap Danmark har jeg bl.a. beskrevet madkulturen i Thisted Kommune og de andre nordjyske kommuner.
Du kan møde mig på bloggen www.thymad.dk, der formidler madhistorie og opskrifter samt madevents i Thy.
Jeg har tidligere været udviklingsrådgiver i Nicaragua, hvor jeg sammen med en gruppe danskere ejer kaffefarmen Finca El|Doradito og leder et udviklingsprojekt for kvinder.