Indlæser Arrangementer

Tidligere Arrangementer

Arrangementer Search and Views Navigation

Arrangement Views Navigation

marts 2018

Naturmad i Nationalpark Thy – Påsken

31. marts 2018 kl. 11:30 - 16:30
Skovly, Søholtvej 1B
Thisted, 7700 Danmark
+ Google Map
DKK175

Tidligere var det traditionen at spise 7-kålssuppe til påske, som indeholdt de første, friske helsebringende urter. Vi identificerer nogle af disse urter i naturen og hører nærmere om deres anvendelsesmuligheder samt om påskens traditioner. Det er tiden hvor pors og pil blomstrer, så pilefletteren demonstrerer og fortæller om det gamle håndværk. En rask gåtur med…

Læs mere »

april 2018

Naturmad i Nationalpark Thy – Ramsløg

4. april 2018 kl. 18:00 - 21:00
Tved Kirke, Hanstholmvej 57, Tved
Thisted, 7741
+ Google Map
DKK 150
Urtepesto

Motion, mad og fortælling Arrangementet indledes med en fortælling om Tved Kirke og det omgivende landskab. Derefter går vi en tur i skoven, og der gives en intro til planten ramsløg. Der bliver mulighed for at plukke ramsløg til at tage med hjem. Arrangementet afsluttes med en forårsbuffet: Tapas med pesto, røget lammekølle med grønne…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – Ramsløg II

11. april 2018 kl. 18:00 - 21:00
Tved Kirke, Hanstholmvej 57, Tved
Thisted, 7741
+ Google Map
DKK 150
Urtepesto

Motion, mad og fortælling Arrangementet indledes med en fortælling om Tved Kirke og det omgivende landskab. Derefter går vi en tur i skoven, og der gives en intro til planten ramsløg. Der bliver mulighed for at plukke ramsløg til at tage med hjem. Arrangementet afsluttes med en forårsbuffet: Tapas med pesto, røget lammekølle med grønne…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – fisk og skovsyre

18. april 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen ved Isbjerg, Hindingvej 43, 2JR8+9G
Thisted, 7700
+ Google Map
DKK 150

Naturmad over bål Den smukke, sarte, syrlige skovsyre er en fortrinlig smagsgiver til fisk såvel som salater og desserter. Aftenens arrangement giver en introduktion til planten – hvor den findes og dens mange gastronomiske muligheder, som også præsenteres i en buffet: Rimet kuller med grønne asparges og skovsyremayonnaise. Ørred i folie stegt på bål. Skovsyredip.…

Læs mere »

maj 2018

Naturmad i Nationalpark Thy – gran

2. maj 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen Klitmøllervej, 12 km-mærket, Klitmøllervej 84
Thisted, 7700
+ Google Map
DKK 150

Motion, mad og fortælling I gamle dage skete det i trange tider, at man anvendte rødgranens bark til at spæde bagemelet op. Men forårets friske skud af rødgran kan også anvendes til flere lækre og aromatiske specialiteter – salt, sirup og snaps - eller som en slags ’nordens rosmarin’ til at krydre lammekøllen. Arrangementet begynder…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – fjordens salte urter

9. maj 2018 kl. 18:00 - 21:00
Svaneholmhus, færgelejet Agger Tange, Aggervej 35
Vestervig, 7770
+ Google Map
DKK 150
Blinis med stenbiderrogn og urter

Motion, mad og fortælling Ved Limfjordens strandenge findes flere spændende urter som f.eks. strandarve, salturt, strandvejbred, strand trehage, strandasters m.m. Vi går en tur ved stranden, nyder den friske luft og hører om områdets historie. Der gives en intro til planterne og deres anvendelse. Arrangementet afsluttes med en buffet: Blinis med stenbiderrogn og strandarve. Rejetærte…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – Gederams og mælkebøtte

17. maj 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen ved Sårup i Tved Klitplantage, Sårupvej 62
Hanstholm, 7730
+ Google Map
DKK 150

Motion, mad og fortælling De fine friske skud af gederams minder lidt om asparges, og de kan tilberedes og serveres til mange forskellige retter. Blomsterne er velsmagende og pynter på salaten med deres fine lilla farve. Mælkebøttens kronblade kan anvendes både til saft og sirup. Planterne anvendes i følgende menu: Fyldt svinekam af frilandsgris med…

Læs mere »

juni 2018

Naturmad i Nationalpark Thy – vilde blomster i maden

6. juni 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen ved Sårup i Tved Klitplantage, Sårupvej 62
Hanstholm, 7730
+ Google Map
DKK 150

Motion, mad og fortælling Årstidens vilde blomster har mange anvendelsesmuligheder – sirup, kompot, salater, desserter og kagepynt. Arrangementet starter med en gåtur i Tved Plantage med intro til årstidens vilde blomster og deres anvendelse. Vi starter med en aperitif med syrensaft og spiser sommermad: Rimmet kuller med grønne asparges og urtemayonnaise. Helstegt mørbrad af frilandsgris…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – sommerbuk

26. juni 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen ved Isbjerg, Hindingvej 43, 2JR8+9G
Thisted, 7700
+ Google Map
DKK 150

Motion, mad og fortælling Arrangementet starter med en gåtur til Isbjerg, hvor vi nyder udsigten over Hanstholm Vildtreservat. Her gives fortælling om de familier, der tidligere fristede tilværelsen i dette barske område, samt dannelsen af reservatet i 1930’erne. Derefter spiser vi sommerbuffet: Spinattærte med røget laks. Sommerbuk med svampe og nye kartofler. Syltede grønne tomater.…

Læs mere »

Naturmad i Vejlerne

29. juni 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen Søndergaards Strand, Amtoftvej 1B
Vesløs, 7742
+ Google Map
DKK 200

Motion, mad og fortælling Arrangementet starter med en gåtur ved Limfjorden, hvor vi finder spiselige planter på stranden. Derefter kører vi til Bygholm Mølle og hører om Vejlernes kulturhistorie og nuværende status. Arrangementet slutter med spisning i Bygholm Mølle. Menu: Blinis med stenbiderrogn, rødløg, urtedressing samt strandarvesalat. Ungkvie af Skotsk Højlandskvæg stegt i lokal øl.…

Læs mere »

juli 2018

Naturmad i Vejlerne

6. juli 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen Søndergaards Strand, Amtoftvej 1B
Vesløs, 7742
+ Google Map
DKK 200

Motion, mad og fortælling Arrangementet starter med en gåtur ved Limfjorden, hvor vi finder spiselige planter på stranden. Derefter kører vi til Bygholm Mølle og hører om Vejlernes kulturhistorie og nuværende status. Arrangementet slutter med spisning i Bygholm Mølle. Menu: Blinis med stenbiderrogn, rødløg, urtedressing samt strandarvesalat. Ungkvie af Skotsk Højlandskvæg stegt i lokal øl.…

Læs mere »

Naturmad ved Vejlerne – Arup Holm

11. juli 2018 kl. 18:00 - 21:00
Arup Kirke, Arupvej 15
Vesløs, 7742 Danmark
+ Google Map
DKK 150

Strandens vilde urter og blomster i maden Ved Arup Holm finder vi mange af de karakteristiske planter, der gror på strandenge: Salturt, strandasters, strandvejbred, strandmælde og lægekokleare. Lær om planternes kendetegn og deres egenskaber samt smag på dem i aftenens menu: Salturtpesto.  Lammekølle med urter, kartoffelsalat med strandasters og lægekokleare samt terrine med strandvejbred. Salat af…

Læs mere »

Naturmad i Vejlerne

13. juli 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen Søndergaards Strand, Amtoftvej 1B
Vesløs, 7742
+ Google Map
DKK 200

Motion, mad og fortælling Arrangementet starter med en gåtur ved Limfjorden, hvor vi finder spiselige planter på stranden. Derefter kører vi til Bygholm Mølle og hører om Vejlernes kulturhistorie og nuværende status. Arrangementet slutter med spisning i Bygholm Mølle. Menu: Blinis med stenbiderrogn, rødløg, urtedressing samt strandarvesalat. Ungkvie af Skotsk Højlandskvæg stegt i lokal øl.…

Læs mere »

Naturmad i Vejlerne – salturt ved Limfjorden

17. juli 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen ved Vejlernes Besøgscenter, Bygholmvejlevej 640, hovedvej 11, 24M2+6J
Fjerritslev, 9690
+ Google Map

Motion, mad og fortælling Nu er det tid at høste salturt og nyde andre vilde spiselige planter ved Limfjorden. Vi går en tur ved stranden, lærer planterne at kende, nyder den friske luft og hører om Vejlernes fantastiske historie - fra landindvindingsprojekt til det internationale vådområde vi møder i dag. Turen afsluttes med fællespisning, hvor…

Læs mere »

Naturmad i Vejlerne

27. juli 2018 kl. 18:00 - 21:00
P-pladsen Søndergaards Strand, Amtoftvej 1B
Vesløs, 7742
+ Google Map
DKK 200

Motion, mad og fortælling Arrangementet starter med en gåtur ved Limfjorden, hvor vi finder spiselige planter på stranden. Derefter kører vi til Bygholm Mølle og hører om Vejlernes kulturhistorie og nuværende status. Arrangementet slutter med spisning i Bygholm Mølle. Menu: Blinis med stenbiderrogn, rødløg, urtedressing samt strandarvesalat. Ungkvie af Skotsk Højlandskvæg stegt i lokal øl.…

Læs mere »

august 2018

Naturmad i Vejlerne – bålmad med fisk

16. august 2018 kl. 18:00 - 21:00
Shelterpladsen Lild Klitplantage, Gl. Aalborgvej 95
Frøstrup, 7741 Danmark
+ Google Map
DKK 150

I det naturskønne område mellem Bulbjerg og Lundfjord strækker Lild Klitplantage sig. Efter traveturen ind til shelterpladsen med den lille skovsø bydes på bålstegt fisk. Aftenens menu: Tærte med laks og spinat. Ørred i folie stegt på bål med vilde urter. Skovsyredip. Salat. Hjemmebagt flute. Kaffe og æblekage. Områdets historie gives til kaffe. Tilkøb af…

Læs mere »

Naturmad i Nationalpark Thy – se bierne og smag honningen

30. august 2018 kl. 18:00 - 21:00
Stenbjerg Kirke, Stenbjerg Kirke Vej 81
Snedsted, 7752
+ Google Map
DKK 150

Der er tradition for at holde bier og producere honning blandt de familier, der tidligere levede nær klitheden. Lyngen gav gode betingelser til de flittige, flyvende insekter, som omsatte blomsterpollen til gylden honning. Biavler Knud Søgaard fortæller om sine bier og viser dem frem. Der bliver mulighed for at smage det lækre naturprodukt i aftenens…

Læs mere »

september 2018

Naturmad i Vejlerne – svampetur i Vester Torup Plantage

11. september 2018 kl. 17:30 - 20:30
Ellidsbøl, P-pladsen overfor Ellidsbølvej 79, Ellidsbølvej 79
Fjerritslev, 9690
+ Google Map
DKK 150

Arrangementet starter med en intro til plantagens almindeligste svampe. Derpå går vi en tur på skovstierne og finder svampe til at tage med hjem. Hertil fortælling om svampenes kulturhistorie. Der rettes an til en efterårsbuffet med: Svampeæggekage. Simremad af Skotsk Højlandskvæg fra Vejlerne. Rodfrugtmuffins. Salat med årstidens vilde planter og blomster. Hjemmebagt brød. Kaffe og kage.…

Læs mere »
+ Del kalender